Nóg 5 kunstenaars die tof zijn om te volgen op Instagram

Het was een van de eerste blogs die ik hier publiceerde: 5 Toffe kunstenaars om te volgen op Instagram. Superleuk om te zien dat deze blog, zoveel later, nog steeds zo goed wordt gelezen! Blijkbaar valt dit soort inspiratie in de smaak (snap ik, uiteraard ;). Dus  zoals ik destijds al beloofde, bij deze (éíndelijk) een deel 2! Want mijn lijstje van inspirerende kunstenaars op Instagram is véél langer dan 5. Ik heb een paar nieuwe favorieten geselecteerd, natuurlijk weer met veel afbeeldingen en links naar hun Instapagina's. Enjoy en get ready om een fijne dosis kunstigheid aan je instafeed toe te voegen - of niet, zelf weten.

@lindeneller - Linden Eller

Linden Eller is een collagekunstenaar uit Arizona, de Verenigde Staten. Zij maakt collages in mixed media, oftewel met allerlei soorten materiaal door elkaar: verknipt papier, gevonden fragmenten, doorzichtige materialen, textiel, draad en verf. Het leuke aan collage vind ik dat het een kunstvorm is die zo simpel lijkt; gewoon wat dingen bij elkaar verzamelen, knippen en plakken, toch? Ik heb vroeger ook wel eens wat geprobeerd, maar om op die manier een beeld te creëren dat interessant en 'kloppend' tegelijk is, is moeilijker dan het lijkt. 

Linden weet de verschillende dingen erg mooi bij elkaar te brengen en een sereen geheel te laten vormen. Haar kleurkeuzes spreken mij ook erg aan, en ook de manier waarop ze meer betekenis geeft aan haar collages door middel van specifiek materiaalgebruik. Zo maakte ze eens de collectieve serie BORN IN, waarbij ze (o.a. via Instagram) vreemden opriep om een materiaal uit hun eigen leven naar haar op te sturen. Deze fragmenten bracht ze samen in haar werk - gesorteerd op de geboortemaand van de personen die iets hadden toegestuurd.

Born in (September) van Linden Eller
BORN IN (September)

Oom Sha La La - uit de serie Visualisations of songs

BORN IN (August)

'And the whole world grew a forest for her'

A Lass of Spring


Town You Loved (Germany) - uit de serie Go Again Home, Can't You

@golsa.golchini - Golsa Golchini 

Deze Iraanse kunstenaar woont en werkt in Italië en maakt werk dat bijzonder knap maar ook gewoon heel erg leuk is. Water- en wintersport zijn terugkerende onderwerpen in haar werk. Deze onderwerpen verbeeldt zij op een hele unieke manier. Ze schildert, maar zelden gewoon op doek. Soms vormt een grote kwast zélf de ondergrond, of schildert ze op vingers, een boek, een schilderij, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar naast bijzondere ondergronden is er meer tofs: ze gebruikt vaak dikke klodders verf die echt diepte en structuur in het werk aanbrengen en de figuurtjes die ze schildert zijn vaak héél klein maar toch heel realistisch. Dat komt ook door de schaduwen die ze schildert, zo goed gedaan dat ze ware optische illusies creëert.

Eigenlijk vind ik alles fascinerend aan het werk van Golsa Golchini. En daarom word ik ook elke keer blij als ze iets nieuws post op haar feed, en dat doet ze gelukkig vaak. Dus ik zou zeggen, go follow!


A snowy book by Golsa Golchini
A snowy book

The colour surfer by Golsa Golchini
The colour surfer

I see 5 dolphins under the waves by Golsa Golchini
I see 5 dolphins under the waves


Quarantine partners by Golsa Golchini
Quarantine partners

The pollen by Golsa Golchini
The pollen

The whale and the shooting star by Golsa Golchini
The whale and the shooting star

@hey.luisa - Luisa Azevedo

De derde kunstenaar van dit lijstje is Luisa Azevedo. Ook een vrouw die met mixed media werkt (hmm, begin jij ook een patroon te herkennen..?). Maar toch weer heel ander werk dan het bovenstaande! Luisa bewerkt namelijk foto's met Photoshop. Voor als je 't nog niet wist: ja, dat doen alle fotografen. Maar Luisa gaat hierin een grote stap verder, door ook digitale illustratie te gebruiken. Zo voegt ze beelden samen die niet bij elkaar horen en dat levert bijzondere creaties op. Magische voorstellingen, zou je wel kunnen zeggen. Haar motto is ook niet voor niets: "I don't want realism. I want magic." De fantasieën die de meeste van ons zich alleen in hun hoofd kunnen inbeelden, brengt zij tot leven op papier. Of nouja, op de computer dus eigenlijk. Photoshop #goals!


Magic Lake Canvas Print
Magic Lake


Flying Dandelion Art Print
Flying dandelion

The Great Wave Canvas Print
The great wave

Still Growing Canvas Print
Still growing

@eva_magill_oliver - Eva Magill-Oliver

Eva Magill-Oliver werkt het meest met verf, inkt, potlood en papier. Haar werk is veelal abstract, maar gebaseerd op de natuur. Haar schilderijen zijn mooie vloeiende kleurexplosies, maar ik ben zelf meer geïnteresseerd in haar werk op papier. Hierin combineert ze tekenwerk en aquarel met uitgeknipte figuren waarmee ze de mooiste composities creëert. Naast afgeronde kunstwerken deelt ze op haar Instagram (en website) ook pagina's uit haar schetsboek, en die vind ik vaak nog het meest inspirerend. Vooral ook wanneer ze niet binnen de lijntjes van de pagina's blijft, maar juist ook de ruimte buiten het boek erbij betrekt. Beetje lastig uit te leggen, dus kijk maar gewoon naar de foto's! Ik verklap nog vast: mijn liefde voor patronen, die in de voorgaande blog ook al duidelijk naar voren kwam, is ook in dit werk weer goed terug te zien..



Blend 1 (8" x 10")
Blend 1

9C4B5C7D-A7A0-41E0-850E-363E3D64C4A6.jpg




@isabella_illustrations - Margriet van der Berg 


Als laatste in deze blog nog een Nederlandse kunstenaar, want ook in eigen land wordt er natuurlijk genoeg moois gemaakt! Margriet van der Berg maakt illustraties onder het label IsaBella. Haar stijl is lieflijk en dromerig. Margriet laat zich inspireren door sprookjesboeken van vroeger, oude architectuur, de natuur en folklorische patronen. Ze gebruikt veel aquarel, wat een van de redenen is dat haar werk mij zo aanspreekt. Ik heb de laatste tijd nogal een voorkeur voor de zachte en vloeibare uitstraling van aquarel. Wat ik ook tof vind is dat Margriet de grove structuur van aquarelpapier af en toe benadrukt of scherpe lijnen tekent om zo juist een contrasteffect te creëren met het zachte van aquarel. 

Margriets werk is heel toegankelijk, ook om aan te schaffen! Haar illustraties zijn te verkrijgen (als print) op postkaarten en posters van verschillende formaten. Het papier dat hiervoor gebruikt wordt is gemaakt van afvalhout en chloorvrij gebleekt, dus dat past ook nog eens bij mijn groene voornemens!
A3 Art Print | Blue Reef
Blue reef

A3 Art Print | Summer Haze Swim
Summer haze swim

A3 Art Print | Dreaming Muse
Dreaming muse

IsaBella Illustrations | Buiten de Lijntjes

Postkaart | Winter Hertje

Postkaart | Tent



---
Pin voor later



Reacties

Populaire posts van deze blog

Going Green #4: Wasbare wattenschijfjes

Deze 10 unieke planten zijn eyecatchers voor je interieur

Ecuador: een introductie