Nieuwe 'Hall of Fame' voor street art in Utrecht


Een stad die ook maar een beetje trots is op zijn urban culture is eigenlijk niet compleet zonder: een 'Hall of Fame', oftewel een plek waar legaal graffiti mag worden gespoten. Tot voor kort was de Grindbak, een terrein achter het centraal station, deze plek in Utrecht en was hier veel street art te bewonderen. Deze locatie werd helaas afgesloten, maar gelukkig is er nu een nieuwe plek waar street artists zich uit mogen leven: de buitenmuur van de Stadsbaantunnel, vlakbij het Berlijnplein. 

De muur (nickname Berlijnse Muur, haha) is 7 meter hoog en mag tot eind 2020 door kunstenaars gebruikt worden als publiek canvas. Utrecht heeft deze nieuwe Hall of Fame mede te danken aan Didi Steen, de vrouw achter de Instagram-accounts @greetingsfromutrecht en @streetartutrecht. Ze is als enthousiaste Utrechtse street art-liefhebber (wat ik ook ben!) lange tijd bezig geweest met lobbyen om een legale plek voor graffitikunst mogelijk te maken. Tof dat het gelukt is! Ik ben heel benieuwd hoe de muur er over een tijdje uitziet.

"Ben blij en trots op dit succes. Maak er wat moois van deze zomer allemaal!", aldus Didi bij de online aankondiging op Instagram van de nieuwe Hall of Fame.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Going Green #4: Wasbare wattenschijfjes

Ecuador: een introductie

Deze 10 unieke planten zijn eyecatchers voor je interieur